SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Malå Idrottsförening
Medverkan Intresse Fostran

Policy

MIF står för

 

Medverkan innebär att hela familjen- alla åldrar är välkomna att vara med. Malå IF skall präglas av bredd- idrott där sektionsgränser och åldersgränser suddas ut.

 

Intresse innebär att alla ska kunna delta i verksamheten efter egna förutsättningar, i sin närmiljö, oavsett ålder, kön och bakgrund. Man ska som ungdom få pröva på alla idrotter utan alltför tidig specialisering.

 

Fostran innebär att man som ledare och aktiv ska vara ett föredöme. Etik och moralfrågor skall vara bärande i föreningen. Värdighet och skötsamhet i samband med aktiviteter skall vara en självklarhet. Mobbning, ovårdat språkbruk och användning av droger accepteras ej.

Glädje och gemenskap är viktigare än prestation. Vi ska ha kul när vi träffas på träning, tävling eller andra aktiviteter. Tävlingshets bland barn måste undvikas. Malå IF skall ta ett aktivt ansvar för de ungas utbildning och fostran. Samarbete med förskola, skola och övrigt föreningsliv eftersträvas för att nå alla målgrupper i den uppgiften.
Varje medlem skall känna sig som och verka som en ambassadör för föreningen.

 
Våra sponsorer