SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Malå Idrottsförening
Volleyboll

COOP SNOWVOLLEY CUP
2023-02-28 21:13

Varmt välkommen till COOP SNOWVOLLEY CUP i Malå!
Tävlingen sker på tillfälliga banor vid Tjamstan, det alpina berget mitt i Malå. 

INFORMATION PUBLIK COOP SNOWVOLLEY CUP

 

INFORMATION COOP SNOWVOLLEY CUP/ANMÄLAN LAG


Anläggningsinformation

Plats:
Tjamstan, Malå centralort, den alpina anläggningen håller öppet för utförsåkare som vanligt under dagen.

Omklädningsrum: Malå sporthall.
Faciliteter/försäljning:
Tillgång till toalett och värmestuga finns vid spelplatsen och delas med alpina besökare i backen. Försäljning av mat, mackor, fikabröd och dryck finns vid spelplatsen och i Laven.  

Klasser
- Mixed ungdom (f. 2010/åk 6 och senare/lägre)
Näthöjd
210 cm
Boll:
Snowvolleyboll MIKASA SV335

Anmälningsavgift: 300kr

Regler under cupen 

Under cupen spelar vi med förenklade, anpassade snowvolley-regler. 

- Denna klass spelas som innomhusvolleyboll level 4, men utan studs och på snö. 
- Ett lag får bestå av 4 spelare men det är enbart 3 spelare på banan samtidigt, varav alltid minst en tjej.
- Varje gång serven vinns tillbaka roterar laget och nästa spelare enligt serveordningen servar.

- Eventuella avbytare roterar direkt in på serveposition. Ifall samma spelare gjort fyra servar i rad och laget ska serva en femte gång roteras det, så att nästa spelare får serva. Om en spelare gör en femte serve utan att det uppmärksammas innan serven slagits rättas felet till efter att bollen är färdigspelad. Ifall mottagande lag vinner bollen fortsätter spelet som vanligt, ifall servande lag vinner roterar de omgående.

- En match i snowvolley level 4 spelas i bäst av två eller tre set.

- Varje boll ger poäng. De två första seten spelas till 15 poäng och blir det ett avgörande set spelas också detta till 15 poäng. Varje set startar på 3-3. För att vinna ett set måste det skilja två poäng.

- Lagen byter planhalva var femte poäng i seten och detta görs för att inget lag skall få fördelar av vind, sol eller andra naturfaktorer.

- Det är inte tillåtet att röra nätet, undantaget ifall bollen påverkar nätets läge så att en spelare berörs av nätet på grund av det. En boll som är under nätet kan spelas vidare så länge någon del av bollen är på egen sida.

- Varje boll startas med en serve. Under turneringen är det enbart tillåtet med underarms-serv. Vid underarmsserve måste bollträffen vara under midjehöjd. Underarmsserve där bollträffen varit över midjehöjd som i övrigt är korrekt bedöms som omboll. Underarmsserve görs helst från baslinjen, en spelare som behöver kan också serva från bakom 3 meter från nätet. 

- Spelarna i laget har inga bestämda positioner på planen vare sig vid egen serve eller mottagning förutom att laget måste följa en på förhand bestämd serveordning.

- I level 4 måste det göras tre tillslag innan bollen passerar nätet. Första tillslaget måste vara ett slag. Vid andra tillslaget får man fånga bollen och kasta en passning, men det är också tillåtet att göra ett slag. Man får inte röra sig med bollen, undantaget ifall man står på en annan plan där spel pågår. Då är det tillåtet att skyndsamt lämna planen och göra kastet utanför den. Tredje tillslaget måste vara ett slag. Samma spelare får inte göra två tillslag i rad.

- Blockering räknas inte som ett tillslag. Samma spelare som blockerat får därför spela bollen igen, då räknas det som ett tillslag. En blockering som går direkt över på motståndarsidan är tillåten, trots att det innebär att laget inte har gjort tre slag.
- Linjerna för hela banan är 16 x 8m. Varje planhalva är 8 × 8 meter. Ungdomar spelar på näthöjd som är  2,1 m. Linjerna räknas som en del av banan och om bollen touchar minsta lilla på linjen så ska den bedömas som inne.

- Varje lag har rätt till en time-out per set á 30 sekunder.

- Spelarna får bära handskar.

- Alla eventuella klagomål under tävling på tävlingen lämnas skriftligt till sekretariatet mot en avgift på 500kr ;) Tillsammans har vi roligare!


- Mixed motion

Näthöjd 235 cm

Boll: Snowvolleyboll MIKASA SV335
Anmälningsavgift:
500kr
Förenklade regler under COOP SNOWVOLLEY CUP 

Under cupen spelar vi med förenklade, anpassade snowvolley-regler. 

- Det är enbart tre spelare som får vara på planen samtidigt - varav alltid minst en tjej/kvinna. - Lottning sker som vanligt inför match och den som vinner lotten kan välja något av följande: att börja serva eller att ta emot serven alternativt att välja sida. Innan start av andra set har det lag som förlorade lottningen innan första set samma valmöjligheter. 
- Spelarna i laget har inga bestämda positioner på planen vare sig vid egen serve eller mottagning förutom att laget måste följa en på förhand bestämd serveordning. När serven slås måsta samtliga spelare förutom den som servar befinna sig inne på respektive planhalva. 
- Varje lag får genomföra regelbundna spelarbyten vid serv samt vid behov (ex. skada). 
- Bollen startar med en serve som skall slås bakom baslinjen. Serven skall slås med handen i form av en underarmsserve. Det är inte tillåtet att vidröra baslinjen med foten eller har foten under den i serveögonblicket. Bollen får vidröra nätkanten på väg över till andra sidan. 
- Mottagning av serve görs med baggerslag, enhandsslag eller korsade armar ovan huvudet. Fingerslag på serv är inte tillåtet då det är svårt att genomföra och bedöma vad som är ett rent fingerslag. 
- Det är tre tillslag inom laget att få över bollen till andra sidan. Man får slå över bollen på första, andra eller tredje tillslaget.
- Block räknas inte som ett slag utan fungerar på samma sätt som volleyboll inomhus. Man har alltså tre slag på sig att få över bollen till motståndarsidan efter en beröring i blocket.
- Alla slag skall ske med kort beröring undantaget första mottagningen efter anfallsslag, då det precis som i inomhusvolleyboll är tillåten med fler än en beröring om dessa sker snabbt och i en och samma handling. Undantag här är första mottagning med fingerslag där bedömningen är samma som vid servemottagning med fingerslag. Hållen boll är inte tillåtet. Fingerslag som spelas över nätet ska vara i axlarnas riktning annars bedöms det som ett felaktigt slag såvida inte avsikten var att passa bollen till en medspelare och att bollen oavsiktligt passerar över nät. Detsamma gäller dropp med öppen hand, vilket inte är tillåtet. 
- Varje boll ger poäng och en match i slutspelet spelas bäst av tre set. De två första seten spelas till 15 poäng och blir det ett avgörande set spelas också detta till 15 poäng. För att vinna ett set måste det skilja två poäng. I gruppspelet denna turnering spelas 2 set till 15 poäng, för att vinna ett set måste det skilja två poäng. Placering i gruppspelet avgörs genom 1. vunna matcher 2. Vunna set 3. Bollkvot
- Lagen byter planhalva var femte poäng i seten och detta görs för att inget lag skall få fördelar av vind, sol eller andra naturfaktorer.
- Varje lag har rätt till en time-out per set á 30 sekunder.
- Spelplanen: Linjerna för hela banan är 16 x 8m. Varje planhalva är 8 × 8 meter. Nätet 2,35 cm för mixat spel. Linjerna räknas som en del av banan och om bollen touchar minsta lilla på linjen så ska den bedömas som inne.
- Spelarna får bära handskar.
- Alla eventuella klagomål under tävling på tävlingen lämnas skriftligt till sekritariatet mot en avgift på 500kr ;)

 

Priser

Pokal till 1:an i varje klass som även samma dag 15/4 vinner en middag för hela laget (max fyra spelare/lag, dryck ingår ej) på Hotell Tjamstan. Middagen serveras 17.30. Det är inte möjligt att byta dag, då särskilda vinnarbord reserverats för ändamålet 15/4 2023. 

 

Anmälan
Sista anmälningsdatum:
 1 april 2023.
Vi har ett begränsat antal snowvolleyplaner så i värsta fall måste vi sätta ett tak på anmälan och då gäller först-till-kvarn-principen.

Anmälan genom e-post till larsson_maria@live.se
I mailet anges lagnamn, klass och antal spelare och er erfarenhet från nationellt seriespel/tävlingssammanhang inom volleyboll, beachvolleyboll och/eller snowvolley. 
Anmälningsavgiften betalas i samband med anmälan. Ange lagnamnet vid betalning. Betalning antingen via Malå IFs BG 356-1073 eller Swish Malå IF volleyboll 123 682 59 62

 

Funktionering

Deltagande lagen ställer upp med 1:e och 2:e domare samt sekreterare enligt upprättat spelprogram. Förenklade matchprotokoll används.


Spelprogram

Spelprogram och annan information skickas ut till anmälda lag via e-post veckan innan turneringen.


Fotografering och sociala medier

Malå IF kommer att fotografera (inte alla lag och i mån av tid) under turneringens gång och publicera på tillgängliga kanaler. Meddela oss vid anmälan om ni har ledare/spelare som inte får finnas med på bild. 

Frågor/mer information
Följ oss på Facebook Malå IF Volley, där uppdaterar vi med information rörande cupen.
Snowvolleygeneral:
Johan Grensell, övergripande om evenemanget, fika, banbygge
Telefon: 070-628 89 09
Tävlingsledning:
Maria Larsson, tävlingsfrågor, spelschema, anmälan m.m.
Telefon: 070-251 22 85
E-post: larsson_maria@live.se 

 

Varmt välkomna med frågor och anmälan!

 

COOP SNOWVOLLEY CUP möjliggörs genom Malå IF’s ideella krafter i nära samarbete med COOP Malå och Tjamstanbackarn/Hotell Tjamstan samt med stöd av Svensk Volleyboll, Malå kommun och RF SISU Västerbotten.

 

 
Våra sponsorer